petak, 19. prosinca 2014.

Biblijska kronologija

    Kao što je apostol Pavao nekoć izjavio, "među vama samima ustat će ljudi i govoriti iskrivljene stvari da bi odvukli učenike". I danas se upravo to događa. Otpadnici Jehovinih svjedoka zajedno sa ostalim protivnicima napadaju naša uvjerenja iz svih kutova. To uključuje i našu doktrinu o 1914g.

Slika
   Tumačenjem Danijelovog proročanstva o sedam vremena, mi vjerujemo da je Isus Krist nevidljivo započeo svoju vladavinu na nebu 1914. godine. Sedam vremena trajala su 2520 godina, a počela su uništenjem Jeruzalema od strane babilonskog carstva i uklanjanjem posljednjeg kralja iz Davidove linije. Naša biblijska kronologija smješta ovaj događaj u 607. godinu prije Krista. Zbrajanjem 2520g od tog datuma, dolazimo do 1914g n.e.

Međutim, to tumačenje je u sukobu sa općeprihvaćenom kronologijom svjetovnih povjesničara. Oni vjeruju da je Jeruzalem bio uništen 587g. pne, tj, dvadeset godina kasnije. Ako su oni u pravu, doktrina o 1914g je u ozbiljnom problemu - odstupa 20 godina!

Međutim, ovo istraživanje, koje ćemo provesti na temelju Biblije, izložit će jasne činjenice o tome da je kronologija Jehovinih svjedoka, koja se temelji na 607pne, točna.607.pne ili 587.pne? preuzmite cijeli članak (eng)

Nema komentara :

Objavi komentar

svaki komentar koji sadrži vulgarnosti, uvrede po bilo kojoj osnovi, bit će brisan, a autor komentara blokiran.

Komentari koji se udaljuju od teme posta, bit će obrisani.