četvrtak, 26. svibnja 2016.

Sedamdeset godina - Čega?

Metoda kojom se dolazi do 607.pne, ustvari je jednostavna. Kako bi itko mogao ignorirati jasan biblijski tekst i staviti svjetovnu kronologiju iznad nadahnute Božje Riječi? Nijedan kritičar ne želi da njegovo tumačenje izgleda kao da se suproti Bibliji, jer to bi odvratilo druge od njegovog pokušaja da opovrgne učenje o 1914.g i da ih odvuče od istine.

Umjesto toga, nastoje izvrnuti činjenice tako da proročanstvo o 70g pustoši (ili ruševina) zapravo znači nešto drugo. Na taj način, ako bi prikazali da je 607.pne, krivi datum, još uvijek bi izgledalo da se proročanstvo o 70g ispunilo, i onda nema razloga zašto i Jehovini svjedoci ne bi trebali prihvatiti svjetovnu kronologiju. A prihvaćanje toga, ustvari bi značilo da kronologiju kojom se dolazi do 1914 treba otpisati.


Ustvari, oni koriste dva uobičajena pristupa. Ili tvrde da je to značilo samo služiti kralju Babilona 70g, ili da se radilo o nekoj nejasnoj ili simboličnom 70 godišnjem opustošenju. I skloni su velikoj raspravi da bi dokazali da je nebitno koliko je dugo Jeruzalem ležao pust. I to unatoč tome što Biblija jasno kaže da je Jeruzalem ležao u ruševinama, pust, bez stanovnika.

Dakle, piše li u Bibliji da će Jeruzalem ležati u ruševinama punih 70 godina, ili ne?sljedeće... Odnosi li se 70 godina pustoši i na Jeruzalem?Nema komentara :

Objavi komentar

svaki komentar koji sadrži vulgarnosti, uvrede po bilo kojoj osnovi, bit će brisan, a autor komentara blokiran.

Komentari koji se udaljuju od teme posta, bit će obrisani.